مدیریت دانش

کتاب مدیریت دانش          

نویسنده: مهندس محمد امین حیدری                     

ترجمه دکتر حسین رحمان سرشت

داده ها را می توان موادخام عناصر مورد نیاز برای تصمیم گیری بشماراورد، چراکه نمی توانند عمل لازم راتجویز کنند.از اینرو داده های زیادهیچ امتیازی به داده های کم ندارند، زیرا انباشت داده ها از یک طرف کار تجزیه و تحلیل داده ها را مشکلتر می کند واز طرف دیگر فاقد معنی قابل استفاده اند . با این حال داده ها برای سازمانهای بزرگ اهمیت زیادی دارند ، زیرا مواد اولیه ضروری برای تبدیل به اطلاعات بشمار می روند .

اطلاعات برخلاف داده ها معنی دار هستند و نه تنها قابلیت تاثیرگذاری بر گیرنده دارند بلکه برای هدف خاصی از سازمان می باشند و شکل خاصی دارند . داده ها زمانی به اطاعات تبدیل می شوند که ارائه دهند انها معنی و مفهومی خاص به انها ببخشد ، در واقع با افزودن ارزش به داده ها انها را به اطلاعات تبدیل می کنیم . داده ها را می توان از طریق تقسیم بندی ، محاسبه ، اصلاح و خلاصه کردن به اطلاعات تبدیل کرد .

·       باید توجه داشت که اطلاعات یا دانش با فناوری انتقال ان ( در سازمانها ، اطلاعات از طریق شبکه های نرم افزاری ، سخت افزاری ، جابجا و توزیع می شوند ) فرق دارند .

 دانش مخلوط سیالی از تجربیات ، ارزشها و اطلاعات موجود و نگرشهای کارشناسی نظام یافته است که چارچوبی برای ارزشیابی و بهره گیری از تجربیات و اطلاعات جدید بدست می دهد .

دانش در ذهن دانش ور بوجود امده و بکار می رود.

 دانش در سازمانها نه تنها در مدارک و ذخایر دانش بلکه در رویه های کاری ، فرایندهای سازمانی ، اعمال و هنجارها مجسم می شود . این تعریف نشان می دهد که دانش ساده و روشن نیست و مخلوطی از چند عامل است ، در واقع دانش از اطلاعات و اطلاعات از داده ها بوجود می ایند .

تبدیل اطلاعات به دانش به کمک : 1. مقایسه اطلاعات در شرایط  خاص با اطلاعات در شرایط دیگر صورت می گیرد ، 2. عواقب: از اطلاعات موجود چه استنباطی می توان برای تصمیم گیری و اقدام کرد ؟ ،3. ارتباطات : این بخش از دانش چه ارتباطی با بخش دیگر دارد ، ، 4. گفتگو : دانش از طریق رسانه ایی ساختمند مثل کتاب و مدارک از شخصی به شخص دیگر انتقال می یابد ؟

دلیل ارزشمند دانستن دانش،عملی تربودن ان در مقایسه با داده ها و اطلاعات است از دانش میتوان درتصمیم گیری موثر در مورد راهبردها ، رقبا ، مشتریان ، تولیدات و ... استفاده کرد . باید توجه داشت که می توان اگر دانش در مورد مسئله ایی زیاد باشد با انها بصورت اطلاعات یا داده ها برخورد کرد و انها را تجزیه و تحلیل نمود، دانش جدید را بوجود اورد و در نتیجه از حججم زیاد دانش کاست .

عناصر کلیدی دانش :

1. تجربه (expert ، experience) مجرب به کسی گفته می شود که در زمینه ای خاص از دانشی عمیق برخوردار باشد . یکی از ویژگیهای تجربه این است که می توان از تجربه یک تصویری تاریخی بوجود اورد تا بتوان شرایط و اتفاقات جدید را مشاهده و درک کرد .

2. حقیقت : انچه که فرد در کلاس اموزش می بیند و انچه که در عمل اجرا می شود می بایست وجه مشترک زیادی ایجاد نمود .

3. پیچیدگی : در توضیح باید گفت که برای اینکه یک دانش نتیجه دهد باید تمام جوانب انرا سنجیده و این پیچیدگی انرا نشان می دهد مثلا یک گروه از محققان با استفاده از تخصص های خود یک گونه گوجه فرنگی تولید کردند که دیرتر می توان انرا برداشت کرد در نتیجه خوشمزه تر می شود ، اما انها بعضی از مسائل را نادیده گرفته بودند مثلا اینکه هرگونه از این گیاه در شرایط مختلف نتیجه یکسان ببار نمی اورد ، به این صورت که در بعضی از مناطق این دانش یه نتیجه رسید و در برخی دیگر نه.

4. داوری : دانش می تواند با اطلاعاتی که در حال حاضر دارد ، درباره شرایط جدید تصمیم گیری کند و همچنین در برخورد با موقعیت های جدید خود را پالایش کند ( بعضی به این صورت که در مورد موضوعی خاص تعصب ندارد و می تواند تغییر یابد .

5. قوانین سرانگشتی ، شم و شهود : دانش از طریق قوانین سرانگشتی عمل می کند ، راهنمایی انعطاف پذیر برای انجام کارهایی که از طریق سعی و خطا و مشاهدات و تجربیات طولانی بوجود می اید ،به این صورت که هر فرد می تواند از تجربیات افراد دیگر در مسائل و مشکلات مشابه استفاده کند .

 

 


نظرات شما عزیزان:

ساحل
ساعت12:16---7 بهمن 1390
ممنون منم لینکت کردم بازم اونورابیا

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در جمعه 7 بهمن 1390برچسب:,ساعت 1:52 توسط امین حیدری| |

کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
www.sharghi.net & www.kafkon.com & www.naztarin.com